Press conference

What changes in defensive focus?
-- (Translate) (Translate EN)
+3
-Bug fix: if the number of players in basketball school exceeds school's level (after trade or drafts) - the school level is automatically raised (at 07.00 on Wednesdays) and a higher fee is applied. If the team exceeds the maximum allowed number of students (30) in this way, a fine of 10.000 Eu is applied to club every week until the number of students reaches 30 or less;

It is not my case but I'd send a PM with this info to the ones affected bc they might not read the article and it is a big fix that may surprise them.
-- 91 S 36 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
"Increased negative effect when player is playing in unfamiliar position (for example, PG is playing in SF/PF or C)"
Please define unfamiliar position. If a 203cm tall player with perfect PG skills plays as PG for his entire carreer, is that an unfamiliar position just because he's 1 cm too tall and sees himself as SF?
-- 91 S 36 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+5
Relatively speaking, this update is basically positive. I will cautiously and optimistically look forward to the effect after the actual installation -- 91 S 36 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+8
Gal jau baikit su tais baudimais už ne savoje pozicijoje žaidžiančius žaidėjus. Visi supranta kas nutiks jei 175 ūgio gynėją statysi centru. Bet dabar visą jaunimo karjerą prognozuojamas būvimas C, bet jis pabaigia augti ties SF ir jūs dar kalat papildomą baudą... Arba treniruoji PG, bet jis gauna šuolį ir staiga tampa lengvu kraštu. Jei jau už tai baudžiat, tvarkot iki savo augimą iki tikslaus skaičiaus, kad žmogus galėtų žinoti ką jam treniruoti. -- 91 S 36 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+4
Here I would like to make the following suggestions:

1. Players frequently foul for rebounding, and there is only a small probability of it in any league.

2. In the actual professional league, we won't see so many times when basketball is out of bounds.

3. It is also a small probability event that players can't play because of fouls.

4. Good defense is usually reflected in effectively reducing the opponent's hit rate, rather than foul, a large number of offensive rebounds or breaking the ball out of bounds. The current game engine makes defense IQ seem ridiculous, because even if your player destroys the basketball 10 times, it will not affect the final hit result. The weakening of defense intelligence is too big.
-- 91 S 36 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+10
5. There is way too much offensive rebounds after missed free throws, you don't see such events in every single game in the real life, especially if rebound is taken by PG or SG (I wrote this multiple times, don't know, maybe it's fixed already). -- 91 S 36 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+5
Is it for NL or WL as well? -- 91 S 36 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
zurda10 Already surprised, cause it was implemented few days ago
fourkings You can already check effects of this update since last NT games were played on this version, they just didn't post earlier newsletter to inform you that something changed. This is from help section about changelog:
2023-02-04
1.4-b.4
-- 91 S 36 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Matches

New engine, def: loose, low off. Reb, foul out in 7 minutes. Anything I can do to avoid this? Thanks
-- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
timmy296701: thanks for the feedback. We should probably increase the Loose effect even more. -- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
formatas nes kai šiaip sporto mokykloj auga jaunuolis realiame pasaulyje visi žino koks tiksliai bus jo ūgis ir raumeninė masė...pvz tas pats A.Sabonis kai pradėjo buvo pg/sg ir tik tada išstypo ir atsirado pomėgis mėtyt tritaškius ir dalint pasus. Dainis adomaitis savo laiku perėjo per visas 5 pozicijas sporto mokykloj. Karnišovas ir štombergas turėjo būt sg bet išstypo ir patapo sf. Toni kukočas iki 17 buvo pg paskui išstypo. Taip kad... kitas reikalas apie sumažintą įtaką ne savo pozicijoj . Kokia buvo timinkso ar jasaičio pozicija? realiai galėjai beveik visur naudot . Arba jomanto. PG naudojimas kaip sf.... priklauso nuo kūno pvz westermaną ar leo dažnai statydavo sf ir nematu tame problemos . Arba pvz daniel hacket. arba sf centru...tas pats šmitas savo laiku buvo sf. Žodžiu labai slidus reikalas. Mano siūlymas daugiau rištis prie skilų ne ūgio. PVZ 205 sf turi 10/11 puolime nematau kodėl negalėtų pažaist pg arba atvirkščiai jei pg turi tvirtumo ir ūgio gali žaist ir sf, klausimas kuris taip ištreniravęs pg turi -- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+6
v 1.4-b.4-3
Small fix: A bit more decreased chances to get a foul when using loose defense
-- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Šabas, pagal dabartinę sistemą Šiškauskas negalėtų gerai įžaidinėti, Ulanovas žaisti žemo penketo PF/C. Tu siūlai rišti prie skilų. Varikliukas tą ir daro. Bet kad jis to nedarytų, sukurta nuobauda už žaidėją ne toje pozicijoje. Tai ir yra problema apie kurią kalbu. Arba skiriamų baudų atsisakoma arba tiksliai nurodoma kokios pozicijos žaidėjus jus bus, kad žmogus galėtų efektyviai jį treniruoti. Dabar esi baudžiamas už nieką. Tapo per aukštas 1 cm? Ojojoj, jis nebemoka varytis kamuolio... -- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+2
Sutinku. Šitas mane irgi labai nervina. pvz PF 206 jau nelabai o 208 ok nors realiai šiaip tas nieko neliamia. šuolis wing span ir pan sukompensuoja realiai tokius dalykus. Arba pvz kaip doncic ar atetakumpo. viena per 4 pozicijas gali stumdyt kita per visas 5. šits man irgi labai nepatinka. Nes realiai dabar žaidėjų stumdymas per pozicijas yra likęs vienas iš svarbiasnių dalykų bandant pagaut varžovą ant taktikų ir bandoma atimt pagrindinį ginklą -- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Please answer my question about the definition of an unfamiliar position. -- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+1
Kitam krepšinio menedžeryje, kuriame žaidžiu yra duoti visų pozicijų rekomenduotini ūgių intervelai ir nėra priskiriamos jokios pozicijos. Vadovas turi didesnę laisvę treniruoti žaidėją ir negalvoti, ką reiks su žaidėju daryt jei jį treniravai kaip PF o užaugo tik iki 206cm -- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Just a reminder that Magic Johnson is 206 cm tall and is arguably the best PG of all time. And another reminder, that extremely tall centers are pretty much unplayable in today's NBA and in Basketpulse they are dominant. -- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+1
And magic played as PG but in the finals when the lakers C was injured they put him as C and he was perfect and Lakers Won... soooo...skills mostly based on IQ -- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
So by this logic, if player Has high DIQ and/or OIQ should be able to able good no matters what position he's set to play. -- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
In my opinion, if player have good skills for position 5-7cm from the perfect size should not be a big issue. Now all players have determine positions and If player is determined as PG but have decent or good skills to play as SF he already have some problems. -- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Pasakysiu drąsiai, kuo toliau tuo šis žaidimas prastėja. Seniau jis man patiko dėl laisvės treniruoti, augintis žaidėjus, rinktis taktikas bandant prigauti varžovus. O kas dabar?
1) Nebeliko garantuotų traukimų. Turi verstis su kartais pasitaikančiu 6-7 potencialo žaidėju (kurio augimas šiaip sau)
2) Žaidėjų įgūdžių bonusai kvailai išdėstyti. Kiek traukiu jie arba turi dideles baudas ant visų metimų arba tiek 175 cm tiek 211cm turi didžiausią bonusą ant tritaškio (va iš čia tik juo paremtos taktikos)
3) Žaidėjų augimo šuolis lyg ir gera idėja. Bet vėl, kai darai šuolį žemo potencialo žaidėjui tu turi rinktis ar išleisti taškus ant reikiamo įgūdžio nepaisant jo minusų (prarasti dalį taškų) ar dėti ant kažko kas turi pliusą ir žiūrėti kas bus. (va iš čia tas nenoras treniruoti dvitaškių net po jų sujungimo su baudomis)
4) Seniau tų taktikų buvo daugiau ir buvo galima pavyzdžiui priversti gerus SG/SF puolant per aukštaūgius būti naudingais, prie šito varikliuko kuo toliau tuo sunkiau bandyti nutolti nuo primestos taktikos vizijos
5) Visi žaidėjai tampa robotukais su vienodais įgūdžiais, komandos su vienodomis puolimo ir gynybos taktikomis. Bandyti kažką gaudyti tampa vis sunkiau. Tad dabar tik pasižiūri į rezultatą ir tiek, nėra iš ko daryti išvadas.
6) Galiausiai jau net nebežinai su kokiu varikliuku žaidi. Vienas turnyras su vienu, kitas su kitu, vidury sezono gali jis dar kelis kartus pasikeisti....

Žaidime nelieka laisvės padaryti kažką savo. Tu arba eini tau burtų primestu keliu arba esi už viską bauduojamas. Prastu žaidėjų augimu, blogu žaidimu už pastatymą ne toje pozicijoje, žaidėjo netinkamumu tai taktikai ir t.t. Iš kažko unikalaus šis žaidimas tampa "daryk kaip liepta".
-- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+8
With this update: We reduced the effectiveness of players who play in an unusual position for themselves. So users are just put in a bigger frame and lost some tactical flexibility again. -- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+3
Ir taip jau šitam žaidime didžiulė ūgio infliacija, tai jeigu pozicijas priskirs tik pagal skilus neatsižvelgiant į ūgį, PG bus 210 cm žaidėjai. Manau reikėtų perbalansuoti greičio ir jėgos santykį, kad žemas ir greitas žaidėjas turėtų aiškius privalumus (ir aiškius trūkumus) prieš aukštą ir stiprų. Nes dabar greitas 208 cm C nieko nepadarys prieš stiprų 218 C, o realybėje taip nėra. Ir tik tada galėtume sakyti, kad reikia daugiau lankstumo pozicijose -- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+4
Liverduk
Yes. Please, give me an example of this player.
At some point we will probably review how “main position” is decided, but this is not our priority right now.

Let me remind you that in the previous ME we also had this negative effect.
Due to various updates in ME unintentionally the effect was reduced.
During the last few seasons the community gave us many examples and we saw the need to restore this effect.

We probably could remove this “punishment” when we have “smarter” players during the game or ability to select tactics for specific opponent’s players.

The problem is that now defense is mostly based on players playing in the same position. So if you put SF-C in PG position he will be defended by PG.
If you suspect that, you can fight it using tactics (make this PG aggressive + use full court press).
But in any case that does not make sense that your smallest player is defending the highest player of the opponent just because “it was set as PG/SG”.
So this effect was in the previous ME with the reason and we must have it until we have other ways to control such things.
-- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+1
formatas
1. Garantuotų traukimų nebeliko, nes turtingiausi klubai turėjo tiesiog jau visą dublerių komandą 9-10 potencialo ir bendrai buvo per daug talento žaidime, tai tokiu būdu bandoma normalizuoti rinką, taip pat vietoj to atsirado draftai. O 6-7 potencialo žaidėjas su gerais vidiniais ir jeigu išskautintas buvo jaunas, gali tapti labai geru žaidėju, pavyzdys čia 6 pot žaidėjas, kuris buvo labai solidus žaidėjas wl2 lygiu, sezoną sužaidė ir wl1 https://www.basketpulse.com/en/Player/2033619/statistics
2. Bonusai išdėstyti pagal tai, kokį įgūdžių tipą renkiesi. Iš esmės, jei trauki random, tai ir gausi random, kur gali būt gerai, bet dažniausiai gausis nesąmonė, tai siūlau tiesiog naudoti filtrus skautinant, ir galėsi ir iš to 6pot padaryti rimtą žaidėją.
3. Tu čia dabar piktiniesi, kad turi rinktis. Tai koks tavo siūlymas? Kad už tave pasirinktų, ar kad neduotų pasirinkimo išvis? Dedi ant to skillo, kurio labiausiai reikia, įvertinus vidinius ir tiek.
4. Taip, pritariu, kad taktikų buvo daugiau. Bet nepritariu, kad neįmanoma padaryti SG/SF naudingų, tiesiog jiems dabar reikalingi šiek tiek kitokie įgūdžiai.
5. Anam varikliuke visi žaidėjai buvo identiški robotukai, visose pozicijose tie patys skillai sukelti, PG visi klišarankiai, nes prieš zoną vis tiek neįmes nieko, kad ir su metimu ir t.t. Dabar kaip tik įvairesnių žaidėjų reikia turėt, galima naudoti ir veržlius žaidėjus (nes prieš zoną tiesiog neveikė tai), galima naudot low postus ir žemesnėse pozicijose, tiksliai žinai matchupus, prieš ką žais tavo žaidėjas ir pagal tai nustatinėji.
6. Nu pasiekėm pirmą punktą, kuriam pritariu.
Geros dienos.
-- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Aurimai, aš kalbu apie tuos laikus kai šis žaidimas atsirado. Tu turėjai galimybę auginti žaidėją. Pavyzdžiui rinkoje prastai žaidžiantį aukštaūgį ir pajauti, kad jo savininkas pvz netreniravo tvirtumo. Arba žaidi greitomis atakomis ir matai, kad aukštaūgis su perdavimu 4 dar daug klaidų, pakėlei iki 6 ir jis jau normos ribose. Nusiperki, per du tris sezonus jį užkeli, ir jau turi gerą žaidėją.

Kas dabar? Dabar yra žiaurūs minusai. ką daryti jei gauni gynėją su -29 artimi, -50 vidutiniai, -50 tritaškiai, -10 varymasis, -6 perdavimai? Tu nebegali iš jo daryti kažko kito (ko tau reikia), tu esi priverstas sekti paskui jo pliusus jei nori jį išsiauginti iki bent kažko (na vis tik koks 7 potencialas ne kasdien iškrenta). Tokių žaidėjų pilnas žaidimas. Todėl jei darius pamažina tritaškių pataikymo bonusą ir padidina dvitaškių, tu net norėdamas negali kažką keisti. Visi tiesiog prideda +1 prie tritaškio įgūdžio lygio jei tik ant jo turi pliusą. Taip žaidimo varikliukas išsibalansavo, nes dabar žaidime pilna žaidėjų su tokiais įgūdžiais kokių realybėje vos vienas kitas žaidėjas turi. Jei tų minusų nebūtų ar jie būtų labai maži, tu galėtumei būti lankstus. Dabar tu esi priverstas žengti tik tuo keliu, kuris tau teko burtais. Net neabejoju, kad dauguma norėtų didesnės laisvės treniruoti žaidėjus jei tik už tai nebūtų skiriamos baudos (per atsitiktinumą tekusius įgūdžių +/-)
-- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+1
Aš pavyzdžiui turiu tikrai nemažai įvairių tipų žaidėjų, kurios gavau per skautus investuodamas. Pvz, ptasidėjus naujam varikliukui iš karto tapo aišku, kad padidinta vidutinio nuotolio reikšmė metant baudas. Tuomet aš pažiūriu savo skautintus žaidėjus, kurių yra 10+ ir ką matau? Pas visus žaidėjus 2m minusas ir pats geriausias variantas -16, o visi kiti apie -30 irnet daugiau. Beliko susitaikyti, kad komanda mes baudas 40 procentų ir tiek. Aišku bėgant laikui procentai buvo pakelti, bet problema, kad tik nedaugelis tipų turi padoresnius 2m vidinius. -- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
formatas kai šis žaidimas atsirado, buvo opcija treniruoti tik visą įgūdžių grupę, negalėjai net rinktis, iš kur nori, kad jis pataikytų. Treniruoji visus metimus ir tiek. Galimybę auginti žaidėją turi ir dabar. Gavai gynėją su tokiais vidiniais, vadinasi jis yra gynybinis. Nu tai ir darai gynybinį tada. Bet niekas netrukdo skautint tokį tipą, kokio nori, kad mestų iš ten, kur tu nori. Pvz juk žinai, kad low post scorer turės didelius pliusus ant reikiamų šoklumo, tvirtumo ir artimų metimų, ar kad snaiperis turės šoklumą, greitį ir tritaškį. Sulyg draftais atsirado žymiai daugiau potencialų tipų ir tu skautindamas žinai, kur bus pliusai ir kur minusai, tai ir skautini tai, ko tu nori. Tu vis apie tuos burtus ir loterijas kalbi, tai kaip suprantu, tu tiesiog filtrų nenaudoji ir skundiesi, kad gauni random skillsetus po to :) -- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+1
aurimai, bet čia ir yra problema, kad atsirado ne geresni, o labiau specifiniai žaidėjai. Superdžonis tik patvirtina ką aš sakau. Kai tu turi nedidelio potencialo žaidėją, kuris jį praranda dėl šuolio, tu esi priverstas treniruoti tik pliusus. Taip sukuriami itin riboti žaidėjai. Pavyzdžiui Milakniai, kurie nemoka nieko kito mesti tik tritaškius. Nesvarbu kiek darius mažintų tritaškių taiklumą, turint -30 ant tolimų dvitaškių ir +44 ant tritaškių turi pasikelsi tritaškius ir tiek.
Dar niekada nebuvo tokios didelės disproporcijos tarp to paties vk žaidėjų įgūdžių. Todėl ir nepavyksta jau kelintas sezonas sureguliuoti metimų skaičiaus (problemų yra kitur, bet čia lengviausiai matomas dalykas). Kuo toliau tęsis tokie dalykai tuo dažniau pamatysim 3-14-3, 2-4-14, 14-4-2 turinčius žaidėjus. Vienur jie turės super pranašumą, kitur super baudas. Rezultate to kas sezoną matysim kaitomas reikšmes varikliuke bandant kaip nors dvitaškius/tritaškius išmestus/pataikytus suvienodinti su realybe. Bet realybėje tokių taiklių viename taške ir visiškai netreniruotų likusiuose beveik nebūna, o šitame žaidime kas antras toks jau dabar.
-- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+2
I don't have too much concern about unfamiliar position. Even in reality, the position is not highly related to what the players do. Like Curry as a PG still shoots like hell. Jokic as a C still has the most passes in Nuggests.

One of the biggest problem in BP is that position is highly related to what players do, and offense style does already nothing. Everytime a new joiner asked how to build Jokic in BP, I just told him hell no. Because C has only 10-15% ball possession while a PG always has 40%. Even without unfamiliar position penalty, your player with 12 offense skills still does minimum as a playmaker if he is not a PG
-- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
BP Jokic???
211 cms
12-8-13/12-12-10/11-11-8/6-12-13/12
-- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+2
I guess what fanling3 wants to say is that, even if you have a Jokic (211 cms // 12-8-13/12-12-10/11-11-8/6-12-13/12) in your team you will not be able to make him play like he does in reality.

But also Curry and Jokic seem like proper examples. They are very special and both are one in a million, maybe even unique forever.
-- 91 S 37 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+1