Press conference

Icon Player: Liam Collard (RT: 175)
-- 46 S 26 d.
Club fired a player
-- (Translate) (Translate EN)
+1
8 žaidėjų pasirodė per daug :D -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+1
Tai va pažiūrėjau prieš ką rytoj žaisiu ir išsigandau...

O jei rimtai tai logiška buvo stipriai susilpninti komandą prieš antrą TOP16 ratą ir tokiu būdu jau garantuotai išvengti staigmenų...

P.s. šį žaidėją itin rekomenduoju žemesnių lygų komandoms. Nors VK mažas bet įgūdžiai pasiskirstę labai gerai.
-- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+1
nesuprantu ko čia juoktis? juk patys prispaudėt žmogu priė šitų dalykų, kad negali niėko laimėti. -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Iš statistikos matyti, kad buvo komandos lyderis. Be jo dabar jau ir trečioj lygoj būtų "batai" :D -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Ne lyderis bet savo darbą tikrai atlikdavo.

Šiaip kaip niekada smagi komanda buvo šį sezoną:
- Du žaidėjai galintys pataikyti iš bet kur. Visas puolimas buvo organizuojamas per juos.
- Vienas augintas daug sezonų specialiai atakuoti iš po krepšio (222 ūgis; 11 dvitaškių įgūdis)
- Keli auginti specialiai apsiginti nuo varžovų SG/SF pozicijų. (pagal SG/SF pozicijų blokavimą mano komanda pirma pasaulinėje lygoje)
- Patys silpniausi žaidėjai kažkuriose srityse buvo taip pat stiprūs. Pvz aukštaūgiai turėjo labai gerus atkovojimo įgūdžius (11,12)

Tikėjausi kad šį sezoną pavyks stipriai pristabdyti varžovų tritaškius. Bet kad tiek pergalių bus tai nesitikėjau. Toks jausmas jog žmonės nebandė prie priderinti taktikų.
Akivaizdžiai buvo matyti kad reikia pulti ne per SG/SF pozicijas ir tuo labiau ne per tritaškius.

Taipogi šis sezonas turėtų būti atsakymas tiems, kurie skundžiasi jog neįmanoma sumažinti tritaškio taiklumo. Įmanoma. Tam tereikia turėti gerus gynybos įgūdžius + asmeninė gynyba + kibi gynyba. Mano varžovai vidutiniškai tritaškius metė 28% taiklumu.

Tiems žaidimo dalyviams kurie linkę pasimokinti, o ne triukšmauti galiu parekomenduoti formuojant komandą stengtis turėti ne tik universalius viską galinčius žaidėjus, bet ir konkrečioms užduotims. O dabartiniame žaidimo kontekste kai visi žaidėjai turi gerą taiklumą turinčius SG/SF žaidėjus pasistengti turėti su kuo juos pristabdyti.

Visiems gero likusio sezono
-- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+1
mano zaidejas T.Dubra, 11 dvitaskiai, 11 soklumas, 10 gynyba, 10 patirtis, bet stebuklu nekrecia, tai klausimas kodel? -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Prieš mano komandą sužaidė visai neblogai:
http://www.bballzone.net/lt/Rungtynes-aprasymas-7336034.htm

O kodėl kitais atvejais nesužaidžia čia jau tu pats turi aiškintis. Žiūrėk prieš ką žaidžia, kiek perdavimų gauna ir taip toliau..
-- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
:) -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+1
sadyvla, o nuo kada šoklumas centrui yra svarbesnis už tvirtumą ir greitį? Kodėl tu paminėjai geriausią savo žaidėjo atletiškumo įgūdį nors tas įgūdis auktaūgiui (mano galva) yra mažiausiai svarbus. Kas iš to šoklumo jei varžovas turi daugiau greičio ir/ar tvirtumo, taip atitverdamas ir apibėgdamas taviškį :D Jis gali šokinėt į aukštį kiek tik nori, bet kas iš to jei yra atitvertas nuo krepšio iki pat tritaškio linijos :D -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
o tau darys gal viska reikia isvardinti? faktas tas, kad dariaus isgirtas zaidejas apart jo komandos, cibuliu ir turbut gaudytoju niekaip nezaistu auksciausioje lygoje ir nerodytu tokiu rezultatu -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
O tai šoklumas kamuolių atkovojimui ir blokams nesvarbus? Čia nesvarbūs dalykai centrui? -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Na,soklumas centrui is atletiskumo tikrai maziausiai reikalingas... -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Tiek pat nereikalingas kaip įžaidėjui vadovavimas. -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Šoklumas - kuo jis geresnis, tuo žaidėjas geriau gali šokinėti. Tai padeda tiek puolant, tiek ginantis. Geras šoklumas dažnai padeda laimėti kovą dėl atšokusio kamuolio prieš aukštesnį žaidėją, šoklų žaidėją sunkiau sustabdyti priešininkams, galima lengviau įdėti kamuolį į krepšį. -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Optimiste, aš nesakau, kad nesvarbus, bet kaip jau sakiau, mano nuomone, šoklumas yra mažiausiai svarbus iš visų atletiškumo įgūdžių. -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Darys, logiškai mąstant tai tikrai taip, bet juk mes nežinome koeficientų šiame žaidime :) Kiekvienas įgūdis atlieka savo funkciją, bet nebūtinai jis daro tokią įtaką kokią mes galvojame :) Tikrovėje greitis ir šoklumas neatskiriami dalykai, pasakykit bent vieną labai šoklų, bet lėtą kaip Marjanovič žaidėją? :D -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Tai taip, realybė yra realybė. Taip, mes nežinome tikrų koficientų žaidime (apart to, kad greitis yra vienas svarbiausių įgūdžių žaidime, jeigu niekas nepasikeitė kiek aš atsimenu). Galbūt mano nuomonė nėra teisinga, todėl Jūs pasiekėt daugiau už mane. Turiu omeny, tiek Optimistą, tiek geriecius. Aš kartais šiaip mėgstu palot ir išreikšt savo nuomonę, galbūt nemandagiausiai tai darau. :) Peace. -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
jaigu nuo šoklumo priklausytų blokavimas, tai Blake Griffinas pirmautų nba pagal blokus, bet dėja taip nėra, dar reikia turėti įgudžių. Duncanas senis praitą sezoną po 2.7 bloko darydavo, nors jau nėra jis toks šoklus. -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Jokio pykčio. Visi turim savo nuomones. Ir greičiausiai dauguma neteisingas. Nes niekas apart Dariaus su tokiom sudėtim tokių pergalių nepasiekiam :) -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Ronai, neįsijausk per daug, negali visur lyginti realybės su šiuo žaidimu. Realybėje egzistuoja nuojauta ir suvokimas kada pašokti, ne tik šuolis ir ūgis. -- 46 S 26 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Na pakopinau ir ikeliau aprasyma is pagalbos, tad jeigu jau ten parasyta reik tiketi, kad svarbus. Optimiste dar pamirsai ranku ilgi -- 46 S 27 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Tai ir čia gi lemia netik ūgis ir šuolis. Tam ir yra blokavimo įgūdis.

Paimkime kaip pavyzdį mano šio sezono komandą:

Aukštaūgiai blokavimo įgūdį turi blogesnį nei dauguma lygos klubų. Dėl to prieš mane metimai iš arti buvo metami su žvėriškai dideliu procentu. Dažniausiai 70-80%

Tuo tarpu SG/SF pozicijos turi gerus blokavimo įgūdžius. Kas padeda kur kas sėkmingiau gintis būtent prieš šios pozicijos žaidėjus.

Kadangi dažniausiai tritaškiai ir yra metami per šias pozicijas su tuo mano komanda tvarkosi gana gerai (geri blokavimo, atletiškumo įgūdžiai, asmeninė gynyba + "kibi").
Šiek tiek tingiu skaičiuoti statistiką, bet nenustebčiau jeigu tritaškių taiklumas prieš mano komandą būtų blogiausias visoje lygoje.

Tarkim paimkime Optimisto komandą. Peržiūrėjau jo pasaulinės lygos rungtynių informaciją. Absoliuti dauguma taškų jo komandoje yra pelnoma būtent per SG/SF poziciją.
Šiandien jis žaidė prieš geriausius gynybos įgūdžius turinčius žaidėjus lygoje (šiose pozicijose). Dėl to susidūrė su problemomis. Jeigu būtų daugiau žaidęs per aukštaūgius, greičiausiai būtų be sunkumų laimėjęs.

Optimistas (kaip ir dauguma kitų komandų) iš po krepšio prieš mane sumetė labai geru taiklumu, bet metimai iš toli strigo. O pusė įmestų tritaškių įmetė būtent centras, prieš kurį gynėsi "netipinis" aukštaūgis (neturintis gerų gynybos įgūdžių)

Taigi turime situaciją jog Optimisto centras (kaip ir sadyvlos) sužaidė geriausias rungtynes prieš mane. O SF/SG pozicijos žaidėjai blogesnes.

Taktikose pas mane nieko stebuklingo nėra. Tuo labiau kad asmeniškai varžovams taktika keičiama nebuvo. Realiai su ta pačia taktika žaidžiau daugmaž visą laiką. Puolime komanda tikrai neblizgėjo.
Tačiau dabartinėse tendencijose kai dauguma žaidžia tritaškiais per SG/SF pozicijas mano sudėtis labai tinkama. Vos tik kas pradeda žaisti po krepšiu per aukštaūgius iš karto visi komandos pliusai dingdavo.
-- 46 S 27 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
dariau pakeistum ginyba ir to pranasumo neliktu ir net pries tavo aukstus :) -- 46 S 27 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Cia gal ne i tema, bet nustacius puolimo taktika per aukstaugius/gynejus, prie ko priskiriami SF yra? :) -- 46 S 27 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+1
Na gal nebūtų 80%, bet ir su zona primestumėt daug daugiau nei įmetat kitoms komandoms. Kai priekio blokavimo įgūdžiai ~5 tai normaliai apsiginti nelabai gali būti įmanoma.

Šiaip gaunasi juokinga situacija. Dauguma puola per SG ir SF tritaškiais. O gynybą pas dauguma komandų turi tik C-PF. Geriausiu atveju dar SF. Jeigu aukštas PG/SG gynybos įgūdis tai dažniausiai dėl periėmimo, o ne dėl blokavimo.
Jau varikliuko temoje kur diskutavome apie tritaškius bandžiau paaiškinti kodėl "asmeninė gynyba neveikia". Kaip ji gali veikti jeigu prieš tave dengiasi žmogus nemokantis gintis.

Tad šiuo klausimu turėjau visiškai priešingą komandą nei dauguma ir tas suveikė net geriau nei tikėjausi ir norėjau.

Gaila tik kad vietoj to kad pabandytumėt paanalizuoti ir suprasti (bei galbūt pritaikyti savo komandose) pykstat ir nurašot viską "adminas".
-- 46 S 27 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
jaigu čia žaidėjas aukštas tarkim nuo 220 tai jis niėko vertas be atletiškumo. nors tarkim eurolygoj bobanas marijanovičius dominuoja, nors nei to šoklumo turi, nei greičio. ai va dar yra panašus parahouskis, tai seno stiliaus centrai, kuriė dominuoja per ūgį. aišku sunku žaidimą sulyginti su realybe. -- 46 S 27 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Blokavimas tai kaip suprantu yra metimo blokavimas. Bet kaip tarkim dengt verzlu zaideja? Turet auksta peremima ir ismust kamuoli? Ar blokavimas skaitosi ne tik dengt metima bet ir dengt korpusu? -- 46 S 27 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
veržlaus žaidėjo dengti nereikia, nes greit išsibauduoja :D bent jau kiėk esu pastatęs veržliu, tai 5 baudas, akimirksniu susirenka, todėl ir nestatau beveik niėkada. -- 46 S 27 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0
Neverta tai neverta :) bet realiai pagalvojus tai reiks isbandyt Dariaus taktikas, imt puolancius centrus ir lipt per galvas. Beje, jei mano centras su aukstu tritaskiu ir statyciau mest tritaski, o priesininkas centras kad ir su aukstu blokavimu (asmenine gynyba) iseitu blokuot tritaski? Ar liktu po krepsiu? -- 46 S 27 d.
-- (Translate) (Translate EN)
+0